Langkau ke kandungan utama

Coretan Pelajar PT3

Assalamualaikum dan Hai semuanya!

Hari ini Sis mahu bercerita sedikit mengenai perjalanan hidup Sis sepanjang tahun 2017 (setakat bulan ogos)

Apa yang Sis katakan, ia amat mencabar otak, fizikal, rohani,jasmani dan juga pankreas! haaa.. pankreas sekali!

2 april hingga 30 april Sis ada ujian lisan bertutur

dan daripada 2 Mei hingga 26 Mei, Sis sebuk menyiapkan Pentaksiran Pebagai Instrumen Sejarah. Ya, memang kalut habis!

Selepas itu ada pembentangan pula..kus semangattttt..

Kemudian, bermula 9 Julai sehingga 31 Julai sambung pula untuk Pentaksiran Pebagai Instrumen Geografi.. ESok ada pembentangan.. doakan sis ya!

Akan menyusul.. selasa dan rabu ini Sis terlibat dalam Ujian Lisan Mendengar pula... #semogabertabah

Baru-baru ini(minggu lepas) Sis baru sahaja tamat peperiksaan percubaan pt3.

dan lagi beberapa hari sahaja lagi PT3 bakal menjelma! fuhhhhh...

DOAKAN SIS YA SEMUA!

Jadi atas faktor-faktor diataslah Sis jarang update blog..huhuhuhu

#hidupseorangpelajarPT3

Dalam kesibukkan ini, sempat juga Sis menyertai

KEJOHANAN SOFTBALL ( tempat ke 3)
PERTANDINGAN PESTA PANTUN ( tempat ke 3)
PERSEMBAHAN KAWAD KAKI KADET POLIS (Johan)
KEM KEPIMPINAN PENGAWAS 2017
tolong ajar sedikit pelajar-pelajar Bicara berirama dan alhamdulillah menang tempat kedua peringkat daerah.

dan pelbagai lagi... takpe next week Sis akan bercuti ke Terengganu bersama kelas KKQ sekolah Sis.. yeayyy!!

Oklah.. itu sahaja. Doakan kejayaan Sis ya !

Terima kasih sudi baca! 😍



Catatan popular daripada blog ini

Review buku "Cerita & Cinta" Irine Nadia

ASSALAMUALAIKUM..

Berapa hari dah Sis tak jenguk blog Sis ni..hehehe..

Ok, terus kepada point kita hari ini.. Hari ni Sis nak kongsi tentang sebuah buku yang memberi inspirasi kepada Sis.. Iaitu buku "CERITA DAN CINTA" yang merupakan sebuah coretan oleh Irine Nadia..

Gambar buku ni ade kat instagram Sis..

Korang kenal tak Irene Nadia ni siapa? Irine Nadia ni merupakan seorang blogger dan telah berkahwin pada usia yang muda.. Dia juga telah mempunyai 3 orang anak..

Inspirasi ape?

Untuk yang dah pernah baca mesti kata " eh inspirasi nak kahwin muda ke? " 

BUKAN LAH!!!

Inspirasi untuk Sis pergi kearah kebaikan sebab dalam buku ni, Kak Irine menceritakan bagaimana susahnya dia nak cari duit untuk tampung pembelajaran dia dekat MSU tanpa ditolong oleh ibu bapa..

Lepastu, bagaimana dia buka sebuah butik yang bernama "Fiska" sempena nama anak sulungnya yang pertama iaitu " Fiska Medina "

Yang paling Sis kagum dengan Kak Irine ni, dia seorang yang kuat s…

Jamuan Akhir Tahun Pengawas 2016

Assalamualaikum semua!! haaa... jawab2, jangan tak jawab...berdosa!

How are you today? Sis, hari ni happy sbb cuti nak2 exam untuk subjek teras dah settle.. Alhamdulillah..

Jadi untuk entry kali ni Sis nak share dekat awak yang sedang baca ni tentang JAMUAN AKHIR TAHUN PENGAWAS 2016... ya.. berikan tepukan gemuruhhhh!!!😂

Best sangat ke Jamuan tu? Penting ke? 

Haippp... of course lah penting uollsss... tiap2 tahun LEMBAGA PENGAWAS SEKOLAH akan mengadakan jamuan ni.. Jamuan ni bertujuan untuk menghargai jasa pengawas sekolah terhadap sekolah.. haaaa gitewww..

Dan for sure lah yg jamuan ni mmg DA BOOM sbb ape? Sbb kita dapat berkumpul ramai2 antara guru2 pengawas dan pengawas2 sekolah yg terdiri drpd form 1 hinnga form 5.. bukan itu sahaja.. alumni pon *senior yg dh tamat skolah* turut serta dalm jamuan nihhh WAHHH!!! Sis rase jamuan ni lagi meletop dari anugerah meletop (angkat tangan... angkat tangan.. )

Spesial nye jamuan ni sbb ianya diuruskan oleh pengawas sendiri.. ianya bagi melat…

Segment : Jom Blogwalking Bersama Ayu Insyirah

ASSALAMUALAIKUM!!

Wow harini kiranya berentry entry Sis update, jarang berlaku nihh.. dari tajuk mesti korang dah agak kan ape dia yg Sis nak kongsi kali ni..
Ya, tepat sekali... ianya mengenai ......
Lahaiiiii... senang je syarat2 dia.. cuba main2 tekan banner kat atas tu tengok ape ade...

kali ni Sis nak tag siape ek ?

Aisyah Nyais
Akhalilah

JOM2 SERTAI SEKARANG!