Langkau ke kandungan utama

BOOTH BLINK 2017 BERTEMAKAN SEKOLAH SRI BANGSAR MENEMUI BLINKERS DI PWTC



Wah, gahnya tajuk entry kali ini! Berjumpa lagi kita.. Assalamualaikum dan Anneyong haseyoooo!!

Setiap kali Sis nak kongsi apa-apa yang ada kaitan dengan Kak Ain Maisarah atau Blink Book, mesti ada satu aura yang meningkatkan dos terlebih happy Sis.. Gituu.

Okey, nak mula dari mana ni? WUAAAA EXCITEDNYA!!!

Tarik nafassssss….hembussss.. Macam ini kisahnya, setelah kejadian dalam entry yang lalu ‘PBAKL siri 1’,
Maka, ini pula masa Sis untuk bertemu Kak Ain Maisarah dan penulis-pelukis Blink Book.

Dah nak sampai booth Blink *tapi belum sampai lagi tau*dah Nampak dah… RAMAINYA UMAT MANUSIAAAAAAA.. Wuishh berpusu-pusu orang keluar masuk. Barisan yang dibina untuk peminat jumpa Kak Ain Maisarah pun memang panjang!! 






Tema tahun ini ialah SEKOLAH SRI BANGSAR! Memang cantik yang amat sangat. Ternganga kejap tengok dekorasi booth Blink. Setiap tahun, memang tak pernah mengecewakan! Beg Wannabe Blink disusun rapi sekali.. Jelas kelihatan beg silikon berwarna HITAM dan PINK mendominasi. Mana pergi warna-warna pastel?!
“DAH HABIS” itulah yang meluncur keluar daripada mulut seorang pegawai Blink. Hmm tak tahulah nak nangis atau apa. Tapi… kejap!

Beg silicon warna Pink macam memanggil “Amaniiiii… belilah saya. Saya comel. Awakkan suka warna pink~~~”


Akhirnya Sis tewas! Beg silicon warna merah jambu itu menjadi pilihan hati. Pakej RM150 menjadi keputusan. Buku tahunan Sekolah Sri Bangsar juga perlu didapatkan! Hiyyyyaaaaa.. wujudlah buku-buku dibawah untuk menambah koleksi buku-buku Blink.

Meh Sis senaraikan :
1.       Aku Mahu Jadi Travelistar (Penulis bersama, Hazira Hanapi)




 .       Aku Mahu Jadi Seoul Sister (Penulis bersama, Rashiela Nuraian)






3.       Milahficient dan Puteri Aurorah (Penulis bersama, Izanor Sharif)  *gambar besama Kak Izanor tiada 😒



4.       Bilik Atas Lawan Bilik Bawah (Penulis bersama, Yani Abu Hassan) *tiada juga gambar😒

5.       OMG A+ (Penulis bersama, Haziq Ridzuan) 

 
Agak blur sedikit gambarnya.



6.       Komputer Berhantu (Penulis bersama, Aja Fazla)




7.       Perkenalan Pertama *siri baru iaitu Siri Bijak Bicara* (Penulis bersama, Badrul Sani)

8.       Rohbot 1 ‘Kebangkitan kuasa hantu’ *siri NOMIK* (Gabungan meletup kebaboom Aman Wan    dan Danial Haikal)





9.       Cik Akademik Lawan Samseng Mereng

Bukan itu sahaja, dalam pakej ini juga Sis dapat kad kupon untuk dapat diskaun 10% jika Sis menyertai mana-mana program anjuran Blink. Contohnya, Blink Sleepover!. Kad kupon ini namanya ialah Baucer Event.

Lagi menarik, Sis juga dapat beli 2 button badge dan boleh dapatkan sekali kod untuk baca novel comel di laman web www.sekolahsribangsar.com secara percuma melalui Baucer SBB. 




BANYAKKAN?
Eh, saboooo..sabooo.. ADA LAGI!!!

tapi rasa entri ni macam dah panjang je.. Kita sambung di nest entri ok.. see yah! πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†

Terima Kasih Sudi Baca!







Catatan popular daripada blog ini

Review buku "Cerita & Cinta" Irine Nadia

ASSALAMUALAIKUM..

Berapa hari dah Sis tak jenguk blog Sis ni..hehehe..

Ok, terus kepada point kita hari ini.. Hari ni Sis nak kongsi tentang sebuah buku yang memberi inspirasi kepada Sis.. Iaitu buku "CERITA DAN CINTA" yang merupakan sebuah coretan oleh Irine Nadia..

Gambar buku ni ade kat instagram Sis..

Korang kenal tak Irene Nadia ni siapa? Irine Nadia ni merupakan seorang blogger dan telah berkahwin pada usia yang muda.. Dia juga telah mempunyai 3 orang anak..

Inspirasi ape?

Untuk yang dah pernah baca mesti kata " eh inspirasi nak kahwin muda ke? " 

BUKAN LAH!!!

Inspirasi untuk Sis pergi kearah kebaikan sebab dalam buku ni, Kak Irine menceritakan bagaimana susahnya dia nak cari duit untuk tampung pembelajaran dia dekat MSU tanpa ditolong oleh ibu bapa..

Lepastu, bagaimana dia buka sebuah butik yang bernama "Fiska" sempena nama anak sulungnya yang pertama iaitu " Fiska Medina "

Yang paling Sis kagum dengan Kak Irine ni, dia seorang yang kuat s…

Jamuan Akhir Tahun Pengawas 2016

Assalamualaikum semua!! haaa... jawab2, jangan tak jawab...berdosa!

How are you today? Sis, hari ni happy sbb cuti nak2 exam untuk subjek teras dah settle.. Alhamdulillah..

Jadi untuk entry kali ni Sis nak share dekat awak yang sedang baca ni tentang JAMUAN AKHIR TAHUN PENGAWAS 2016... ya.. berikan tepukan gemuruhhhh!!!πŸ˜‚

Best sangat ke Jamuan tu? Penting ke? 

Haippp... of course lah penting uollsss... tiap2 tahun LEMBAGA PENGAWAS SEKOLAH akan mengadakan jamuan ni.. Jamuan ni bertujuan untuk menghargai jasa pengawas sekolah terhadap sekolah.. haaaa gitewww..

Dan for sure lah yg jamuan ni mmg DA BOOM sbb ape? Sbb kita dapat berkumpul ramai2 antara guru2 pengawas dan pengawas2 sekolah yg terdiri drpd form 1 hinnga form 5.. bukan itu sahaja.. alumni pon *senior yg dh tamat skolah* turut serta dalm jamuan nihhh WAHHH!!! Sis rase jamuan ni lagi meletop dari anugerah meletop (angkat tangan... angkat tangan.. )

Spesial nye jamuan ni sbb ianya diuruskan oleh pengawas sendiri.. ianya bagi melat…

Segment : Jom Blogwalking Bersama Ayu Insyirah

ASSALAMUALAIKUM!!

Wow harini kiranya berentry entry Sis update, jarang berlaku nihh.. dari tajuk mesti korang dah agak kan ape dia yg Sis nak kongsi kali ni..
Ya, tepat sekali... ianya mengenai ......
Lahaiiiii... senang je syarat2 dia.. cuba main2 tekan banner kat atas tu tengok ape ade...

kali ni Sis nak tag siape ek ?

Aisyah Nyais
Akhalilah

JOM2 SERTAI SEKARANG!