Isnin, 14 November 2016

Review buku "Cerita & Cinta" Irine Nadia

ASSALAMUALAIKUM..

Berapa hari dah Sis tak jenguk blog Sis ni..hehehe..

Ok, terus kepada point kita hari ini.. Hari ni Sis nak kongsi tentang sebuah buku yang memberi inspirasi kepada Sis.. Iaitu buku "CERITA DAN CINTA" yang merupakan sebuah coretan oleh Irine Nadia..

Gambar buku ni ade kat instagram Sis..

Korang kenal tak Irene Nadia ni siapa? Irine Nadia ni merupakan seorang blogger dan telah berkahwin pada usia yang muda.. Dia juga telah mempunyai 3 orang anak..

Inspirasi ape?

Untuk yang dah pernah baca mesti kata " eh inspirasi nak kahwin muda ke? " 

BUKAN LAH!!!

Inspirasi untuk Sis pergi kearah kebaikan sebab dalam buku ni, Kak Irine menceritakan bagaimana susahnya dia nak cari duit untuk tampung pembelajaran dia dekat MSU tanpa ditolong oleh ibu bapa..

Lepastu, bagaimana dia buka sebuah butik yang bernama "Fiska" sempena nama anak sulungnya yang pertama iaitu " Fiska Medina "

Yang paling Sis kagum dengan Kak Irine ni, dia seorang yang kuat sebab dalam buku ni pon suami dia menceritakan perihal anak kedua mereka iaitu " Hasya Tasnim " yang ada masalah jantung berlubang .. kesian..  baby lagi waktu tu.. KORANG KENE BACA!

Macam2 dugaan yang Kak Irine ni tempuhi dan pada pandangan Sis, suami dia banyak bagi sokongan kat dia sebab suami seorang yang sangat penyabar !

Macam2 lagi Kak Irine cerita dalam buku ni! Korang boleh beli.. Memang Sis cadang kan..

Yelah, waktu Kak Irine ni kahwin, dia still lagi belajar dan lepastu bila dah ade anak pon dia still lagi seorang pelajar.. macam Sis cakap kat atas tadi, Kak Irine ade butik dia sendiri.. Dan dia dah ada butik tu time usia dia yang sangat muda iaitu umur dia 23 tahun!!!

Untuk pengetahuan korang, Kak Irine dah start berniaga umur 15 TAHUN!! Wow!! Sis pon mintak duit kat mak ayah lagi..

Serius bagus buku ni.. tak rugi kalau beli..
Harga pon RM 25.. berbaloi!!


💕💕💕💕💕 REALLY ADORE HER!

Ok.. tu saje.. bye.. sorry kalau ade terkasar bahasa..

TERIMA KASIH SUDI BACA! 😘