Rabu, 9 November 2016

Mengimbau zaman sekolah rendah 1.0

Bismillahirahmanirahim..
(Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang)

Assalamualaikum Semua 😊

"Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku.."

~najwa latif

Eh2 dah kenape Sis nyanyi lagu ni hehehe.. Sebenarnye sekarang Sis tengah cuti sebab sekolah Sis sedang menjalankan SPM.. bukan sekolah Sis je, satu Malaysia !

Jadi disebabkan 'ke-boring-an' (suka hati aku je HAHAHAHA) yang melampau, Sis pon dok belek2 ig.. Lepastu adelah sorang kawan Sis ni post gambar waktu darjah 5 kat UNITEN sebab kitaorang join OH MY ENGLISH!

Terus Sis rase nak share kat blog..

To be honest, zaman sekolah rendah adalah zaman 'gila-gila'  bagi Sis.. Dari darjah 1 sampai Darjah 6, Sis paling suka time darjah 6.. HOHOHO senior katanye! (Senior hingusan adelah HAHAHA)

Korang nak tahu tak? Tahun kitaorang jadi darjah 6 ni lah tahun yang paling unik!

Nak tahu sebab apa? Sebab kitaorang kene ulang UPSR 2 KALI.. sis ulang, 2 KALI !!  hah ambik kau.. tak pernah ade dalam sejarah kan.. sebab tu lah tahun tu KAMI paling UNIK! Korang hadooo?

Macam2 peristiwa yang terlintas dalam fikiran Sis sekarang ni.. satu2 keluar macam dalam episod kat TV.. I miss my primary school!

😭😭😭 RINDU CIKGU2 , KANTIN , KELAS , TANDAS (tandas pon 😂), DEWAN, TAPAK KOKURIKULUM, MAKMAL KOMPUTER, BENGKEL KEMAHIRAN HIDUP, MAKMAL SAINS, LAMPU - MEJA - KERUSI - KIPAS , PAKCIK JAGA ( eh2 melalut dah tuuu )

Paling rindu of course lah

MY BFF AND MY 6 USM CLASSMATE ! auchhh serius RINDU!!

Sebenarnya Sis ni ramai kawan. Tak terhitung banyak nyee. Bak kata pepatah " Berkawan biar beribu, berkasih biar satu" HAHAHAHA ok Sis gurau jewww..

Tapi kawan yang betul2 rapat zaman sekolah rendah dulu adalah

NUR ALIA - ( DIA NI ADA TAIK LALAT HOHOHO ) *sorry Alia*

Alia ni, cerdik orang nye.. antara BFF Sis, dia kira cam paling pandai ah kat sekolah rendah.. pastu tahap ' gila2 ' dia tu lagi over dari Sis.. tapi walaupon dia ' gila2 ' cam tu, Sis kagumi macam mana parents dia didik dia dengan ajaran agama.. Dia selalu ajak Sis pergi solat.. Ingatkan Sis bila Sis nak buat sesuatu.. I really miss her.... oh ye, tapi dia ni garang tau ! Dia ni pengawas sekolab since darjah 2..

SABRYNA SI CANTIK 

Sis panggil dia Sab je.. HAHAHA tak baikkan Sis ni, nama orang tu kemain sedap suka hati jek panggil Sab.. *ingat Subway ke hape* Dia ni cantikkk, feloless,gojes haa ape lagi? (muka cam cina tau..jangan main2) Oh, dia ni otak geliga jugak orangnye! Kalau Alia pandai kat sekolah rendah, (tapi Alia ni pandai 2 dua skolah lah) Sabryna ni pulak otai sekolah KAFA ! Fuhh.. susah tau nak pintas dia! Untuk pengetahuan korang, dia ni pelajar terbaik bagi ZON untuk keputusan UPKK tau! Kau hadoooo (Sis pon takdok)
Sab ni pon pengawas sekolah gak waktu kat SK**


AINA NADHIRAH SI COMEL

Kenapa comel? Sebab dia ni badan kecik2 je.. pastu 'rendah'je orang nya.. bukan rendah ape, rendah diri.. (HAHAHAHA) .. Dia ni mulut macam bontot ayam tahu tak.. pok pek pok pek.. Pastu minat gila ngan korea.. ( tak tahulah sekarang minat lagi ke tidak .. ) dia ni ade suka kat sorang mamat niiii ... alaaa time tu bukannye matang lagi pon HAHAHA.. aku ni perati je dia... dalam adik beradik dia, dia PALING bising! Huuuuu.. sabar jelah... Dia ni plak pengawas pusat sumber..

NURUL FARHANAH SI GADIS AYU

Kenape ayu? Sebab dia memamg ayu... alaaaaa rindu dia sangat2 sebab dia pindah sekolah kat shah alam time darjah 5 .. SEDIH TAU! Dia ni pon pandai!! Hmmm apelah jadi kat dia sekarang... dia ni ramai fans ! ( gurau je lahh) kalau ade antara kalangan kitaorg yg sedih, dia ni lah yang suke buat lawak.. hmmm.. miss you so much Far..  tengok, dia pon panggil FAR je.. Cube banyak kan kalau panggil Alia "ALI" je ... HAHAHAHA

Diorg ni lah yg paling rapat ngan Sis.. hmmm.. Harap dapat jumpe diorg same2 satu hari nanti.. InshAllah.. Amin..

>> Love U so much girlss..

Bye, Assalamualaikumm nantikan 2.0 punya..