Rabu, 12 Oktober 2016

Percutian di Pulau Pinang with my family

Assalamualaikum 🌸🌸🌸

Hai korang! Hari ni Sis Amani rasa amat teruja untuk share pasal percutian Sis sekeluarga ke...... PULAU PINANG!! ( πŸ‘πŸ‘πŸ‘ berikan tepukan gemuruh)

Actually, percutian ni berlaku time cuti sekolah tahun lepas.. bulan disember but tak ingat berapa hari bulan. Al maklum lah tahun lepas kott..

Back to the story.. First day nak pergi Penang ni, Sis dengan keluarga naik kapal terbang! Wuhuuu.. (feeling2 Awan Dania gitewww)

My aunty, Sis panggil dia 'Mami Huda'.. Haaa.. dia ni lah yang nak sponsor tiket naik kapal terbang.. Kami naik Air Asia sebab tak silap waktu tu ada promosi. So, thank you Mami Huda sebab belanja! N thanks jugak kepada Air Asia yg tengah buat promosi waktu tu...

Tak silap Sis lah kan.. 'tak silap ok' perjalanannya mengambil masa 45 minit sahaja..

Ade yg tanya Sis kalau pergi naik Air Asia, kat sana jalan2 naik apa? 

Haaaaa.... nak habaq mai ni, kami naik van! Ye.... van ini juga telah 'dicari' oleh Mami Huda Sis, tapi bayar share2 lah dengan my mom n my pakngah πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„

Jadi sesampainya kami di lapangan terbang dekat Penang, ingatkan van yang disewa tu sedang menunggu.. rupa2nya, selain van @ teksi yg disediakan oleh pihak airport tak dibenarkan masuk..

Jadi kami pun naik lah van kat situ untuk sementara waktu... lepastu dh smpai kat depan hotel..... tak ingat apa nama (ni bukan hotel tempat kitaorg menginap ok! πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚) Kami pun bertukar van kepada van yang memang kami telah sewa...

Sampai pun macam dh tengah hari, jadi pakngah Sis kata kita akan MAKAN dulu... yesssss!! Perut Sis pum sebenarnya dah nyanyi lagu gerua dilwale πŸ˜‚

Tempat makan tu dekat tepi jalan tapi besar jugak lah.. (maaf, Sis lupe nama tempat dan tiada gambar)

Makan..makan.. makan...

Lepastu dah habis makan.. kita terusssss menuju ke hati anda (eh, chia..chia..chia..)

Tak2, kita terus menuju ke Bukit Bendera...




Haaa... nilah dekat atas bukit bendera. Tempat ni baru je buat rasenya tahun lepas.







Dan ini ialah Sis! πŸ˜‚πŸ˜‚ HIHIHI sekali sekala..


Dan selepas sampai je kat atas tu... MashAllah... ramai sungguh manusia! Tahu tak nak sampai sini je pun dah kene banyak2 bersabar.. yelah.. nak beli tiket kene beratur panjanggggg, nak naik train kene beratur lagiiii.. bile dh smpai atas tu baru rase lapang skit.. Alhamdulillah....



Sampai2 kat atas tu, terus je kami posing depan camera macm gmbar yg first tu.. dari tempat tu kita boleh nmpk jambatan Pulau Pinang.. SubhanAllah, cantik! Dengan lautnya yg terbentang luas.. Sis kagum dan terpesona! I LIKE IT!

Dah beratur panjang, lepas tu dh tangkap gambar.. haaa ape lagi? Oh, waktu tu panas jd mari kita minum ABC sebagai penghilang dahaga.. slurpppp.. nyummm... Sis pulak yg rase cm nak minum sekarang ni..


Untuk pengetahuan pembaca, dekat atas ni ade tempat makan dan MUZIUM BURUNG HANTU.. tapi waktu ni kami tk sempat nk masuk.. nak tahu sbb ape kami tak sempat masuk? SEBAB KAMI TENGAH RUSHING..

Rushing untuk ape?

Rushing sbb apartmen yg kami nk menginap tu tima nk ambik kunci dia nk habis

AUNTY YANG JAGA KUNCI DAH CALL..

ABC PULAK MASIH ADE LAGI..

MACAM MANE NI?!?!?!

SEMPAT KE SAMPAI SEBELUM WAKTUNYA?

DENGAN NAK KENE BERATUR LAGI UNTUK TURUN..

KEADAAN JALAN YANG SESAK LAGI..

MAMPUKAH KAMI SAMPAI?

nntikan dalam entry 'part 2 percutian di Pulau Pinang with my family..

Terima kasih sudi baca..

Boleh follow Sis di Instagram

➡amani232

Atau boleh berhubung melalui emel

➡nurinamaniafeenddy2002@gmail.com