Langkau ke kandungan utama

Percutian di Pulau Pinang with my family

Assalamualaikum 🌸🌸🌸

Hai korang! Hari ni Sis Amani rasa amat teruja untuk share pasal percutian Sis sekeluarga ke...... PULAU PINANG!! ( πŸ‘πŸ‘πŸ‘ berikan tepukan gemuruh)

Actually, percutian ni berlaku time cuti sekolah tahun lepas.. bulan disember but tak ingat berapa hari bulan. Al maklum lah tahun lepas kott..

Back to the story.. First day nak pergi Penang ni, Sis dengan keluarga naik kapal terbang! Wuhuuu.. (feeling2 Awan Dania gitewww)

My aunty, Sis panggil dia 'Mami Huda'.. Haaa.. dia ni lah yang nak sponsor tiket naik kapal terbang.. Kami naik Air Asia sebab tak silap waktu tu ada promosi. So, thank you Mami Huda sebab belanja! N thanks jugak kepada Air Asia yg tengah buat promosi waktu tu...

Tak silap Sis lah kan.. 'tak silap ok' perjalanannya mengambil masa 45 minit sahaja..

Ade yg tanya Sis kalau pergi naik Air Asia, kat sana jalan2 naik apa? 

Haaaaa.... nak habaq mai ni, kami naik van! Ye.... van ini juga telah 'dicari' oleh Mami Huda Sis, tapi bayar share2 lah dengan my mom n my pakngah πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„

Jadi sesampainya kami di lapangan terbang dekat Penang, ingatkan van yang disewa tu sedang menunggu.. rupa2nya, selain van @ teksi yg disediakan oleh pihak airport tak dibenarkan masuk..

Jadi kami pun naik lah van kat situ untuk sementara waktu... lepastu dh smpai kat depan hotel..... tak ingat apa nama (ni bukan hotel tempat kitaorg menginap ok! πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚) Kami pun bertukar van kepada van yang memang kami telah sewa...

Sampai pun macam dh tengah hari, jadi pakngah Sis kata kita akan MAKAN dulu... yesssss!! Perut Sis pum sebenarnya dah nyanyi lagu gerua dilwale πŸ˜‚

Tempat makan tu dekat tepi jalan tapi besar jugak lah.. (maaf, Sis lupe nama tempat dan tiada gambar)

Makan..makan.. makan...

Lepastu dah habis makan.. kita terusssss menuju ke hati anda (eh, chia..chia..chia..)

Tak2, kita terus menuju ke Bukit Bendera...




Haaa... nilah dekat atas bukit bendera. Tempat ni baru je buat rasenya tahun lepas.







Dan ini ialah Sis! πŸ˜‚πŸ˜‚ HIHIHI sekali sekala..


Dan selepas sampai je kat atas tu... MashAllah... ramai sungguh manusia! Tahu tak nak sampai sini je pun dah kene banyak2 bersabar.. yelah.. nak beli tiket kene beratur panjanggggg, nak naik train kene beratur lagiiii.. bile dh smpai atas tu baru rase lapang skit.. Alhamdulillah....



Sampai2 kat atas tu, terus je kami posing depan camera macm gmbar yg first tu.. dari tempat tu kita boleh nmpk jambatan Pulau Pinang.. SubhanAllah, cantik! Dengan lautnya yg terbentang luas.. Sis kagum dan terpesona! I LIKE IT!

Dah beratur panjang, lepas tu dh tangkap gambar.. haaa ape lagi? Oh, waktu tu panas jd mari kita minum ABC sebagai penghilang dahaga.. slurpppp.. nyummm... Sis pulak yg rase cm nak minum sekarang ni..


Untuk pengetahuan pembaca, dekat atas ni ade tempat makan dan MUZIUM BURUNG HANTU.. tapi waktu ni kami tk sempat nk masuk.. nak tahu sbb ape kami tak sempat masuk? SEBAB KAMI TENGAH RUSHING..

Rushing untuk ape?

Rushing sbb apartmen yg kami nk menginap tu tima nk ambik kunci dia nk habis

AUNTY YANG JAGA KUNCI DAH CALL..

ABC PULAK MASIH ADE LAGI..

MACAM MANE NI?!?!?!

SEMPAT KE SAMPAI SEBELUM WAKTUNYA?

DENGAN NAK KENE BERATUR LAGI UNTUK TURUN..

KEADAAN JALAN YANG SESAK LAGI..

MAMPUKAH KAMI SAMPAI?

nntikan dalam entry 'part 2 percutian di Pulau Pinang with my family..

Terima kasih sudi baca..

Boleh follow Sis di Instagram

➡amani232

Atau boleh berhubung melalui emel

➡nurinamaniafeenddy2002@gmail.com









Catatan popular daripada blog ini

Review buku "Cerita & Cinta" Irine Nadia

ASSALAMUALAIKUM..

Berapa hari dah Sis tak jenguk blog Sis ni..hehehe..

Ok, terus kepada point kita hari ini.. Hari ni Sis nak kongsi tentang sebuah buku yang memberi inspirasi kepada Sis.. Iaitu buku "CERITA DAN CINTA" yang merupakan sebuah coretan oleh Irine Nadia..

Gambar buku ni ade kat instagram Sis..

Korang kenal tak Irene Nadia ni siapa? Irine Nadia ni merupakan seorang blogger dan telah berkahwin pada usia yang muda.. Dia juga telah mempunyai 3 orang anak..

Inspirasi ape?

Untuk yang dah pernah baca mesti kata " eh inspirasi nak kahwin muda ke? " 

BUKAN LAH!!!

Inspirasi untuk Sis pergi kearah kebaikan sebab dalam buku ni, Kak Irine menceritakan bagaimana susahnya dia nak cari duit untuk tampung pembelajaran dia dekat MSU tanpa ditolong oleh ibu bapa..

Lepastu, bagaimana dia buka sebuah butik yang bernama "Fiska" sempena nama anak sulungnya yang pertama iaitu " Fiska Medina "

Yang paling Sis kagum dengan Kak Irine ni, dia seorang yang kuat s…

Jamuan Akhir Tahun Pengawas 2016

Assalamualaikum semua!! haaa... jawab2, jangan tak jawab...berdosa!

How are you today? Sis, hari ni happy sbb cuti nak2 exam untuk subjek teras dah settle.. Alhamdulillah..

Jadi untuk entry kali ni Sis nak share dekat awak yang sedang baca ni tentang JAMUAN AKHIR TAHUN PENGAWAS 2016... ya.. berikan tepukan gemuruhhhh!!!πŸ˜‚

Best sangat ke Jamuan tu? Penting ke? 

Haippp... of course lah penting uollsss... tiap2 tahun LEMBAGA PENGAWAS SEKOLAH akan mengadakan jamuan ni.. Jamuan ni bertujuan untuk menghargai jasa pengawas sekolah terhadap sekolah.. haaaa gitewww..

Dan for sure lah yg jamuan ni mmg DA BOOM sbb ape? Sbb kita dapat berkumpul ramai2 antara guru2 pengawas dan pengawas2 sekolah yg terdiri drpd form 1 hinnga form 5.. bukan itu sahaja.. alumni pon *senior yg dh tamat skolah* turut serta dalm jamuan nihhh WAHHH!!! Sis rase jamuan ni lagi meletop dari anugerah meletop (angkat tangan... angkat tangan.. )

Spesial nye jamuan ni sbb ianya diuruskan oleh pengawas sendiri.. ianya bagi melat…

Segment : Jom Blogwalking Bersama Ayu Insyirah

ASSALAMUALAIKUM!!

Wow harini kiranya berentry entry Sis update, jarang berlaku nihh.. dari tajuk mesti korang dah agak kan ape dia yg Sis nak kongsi kali ni..
Ya, tepat sekali... ianya mengenai ......
Lahaiiiii... senang je syarat2 dia.. cuba main2 tekan banner kat atas tu tengok ape ade...

kali ni Sis nak tag siape ek ?

Aisyah Nyais
Akhalilah

JOM2 SERTAI SEKARANG!