Khamis, 27 Oktober 2016

#Part 2 Percutian di Pulau Pinang with my family

Assalamualaikum GEGIRLSSS and BOBOYSSS sekalian..
Harap2 awak awak yg tengah baca ni happy disamping keluarga tercinta... Alhamdulillah Sis dapat sambung mengenai percutian Sis di Pulau Pinang.
But before Sis mula the story, Sis nak minta maaf sebab lambat update... Hei, rilexlah.. exam kotttttt...
Since harini cuti walaupun hari jumaat *cuti deepavali tapi Sis tak sambut ye* so Sis fikir why not Sis update blog kan?
Ahhhhh... mukadimah je dah panjang berjela.. ok2 kita terus ye.. ARE YOU READY?
Lepas kejadian yang 'mendebawwkan' tu.. Sis dengan family Sis tak dapat sampai kat apartmen tuuuu  (menangis tepi bucu dapur wei!)
Eh, gurau jelah.. Sis sempat smpai kat apartmen tu.. Alhamdulillah.. Sebenarnya apartmen tu maybank punya.. so pakngah Sis ( Sis panggil dia Pakngah Adi ) dia dapat apartmen tu dengan harga yg murah!! **untunggggg
Tapi maaflah lupa plak nk tanggap gambar apartmen.. nama dia plak dh lupe.. haaaaa bagus (jangan kecam Sis ok!)
Masuk2 je dalam tu Sis rase terpukau sbb besar dn luas yg amat... Bagi Sis, Sis bagi 8/10 .. mmg selesa sangat...

Jadi kitaorg smpai pun dh petangkan jadi Sis pon ambil masa ni nak bersihkan diri dan berehat.. 
After magrib, Family Sis pon kata nak keluar makan malam.. kitaorg makan malam dekat2 apartmen tu je sbb van yg kitaorg sewa tu lepas pukul 7:00 dia tak kerja dah.. jadi, jalanlah kaki kami beramai ramai ke kedai makan tu seperti rombongan mak kiah HAHAHAHAHA
Tapi gambar pun tarak .Nama kedai tu Sis ingatlah, nama dia Juan Tomyam and Seafood .. but lepas2 ni kalau Sis gi jalan2 lagi.. Sis promise akn letak gambar n ingat nama tempat.

Btw, for your information our apartment adalah di batu ferrighi ..

Jadi menternak lemak lah kami semua di restaurant tersebut.. walaupun kedai dia biasa2 je.. tapi ramai gila org kat sini.. Sedap sangat kah?  Jawapannya, Sis sampai tambah nasi kot!! Sedap gila.. dah lah lapar plus penat so bila dapat 'ngap' tu rase bersyukur sangat .. ALHAMDULILLAH, Thanks Allah for everything 

Dan waktu tu pulak Ain ( adik Sis ) punya birthday.. haaa... mmg kenyang lah dh makn nasi pastu mencekik kek plak kan.. tambah2 lagi kek tu kek coklat haaaa mmg makn lah

Dan Sis ingat lagi malam tu ade cerita hindustan kat tv3.. cerita Kabe kusyi kabe.... sambung sediri *mcm salah je ejaan ni*

Maka setelah kenyang, Sis n family sis pon menghadap cite tu smpai kul 12:00.. Sis tak tengok habis pon sbb tertido kat sofa 
Begitulah ceritanya first day Sis kat Penang .. The End.. ( eh, belum lagi.. ade lagi sambungan part 3  untuk SECOND DAY) sabaq naaaaa...
Terima kasih sudi baca 

Anda boleh follow saya di Instagram
➡ amani232
Untuk berhubung bolehlah emel kan ke
➡ nurinamaniafeenddy2002@gmail.com
Kalau sudi komenlah ye