Isnin, 31 Oktober 2016

Jamuan Akhir Tahun Pengawas 2016

Assalamualaikum semua!! haaa... jawab2, jangan tak jawab...berdosa!

How are you today? Sis, hari ni happy sbb cuti nak2 exam untuk subjek teras dah settle.. Alhamdulillah..

Jadi untuk entry kali ni Sis nak share dekat awak yang sedang baca ni tentang JAMUAN AKHIR TAHUN PENGAWAS 2016... ya.. berikan tepukan gemuruhhhh!!!πŸ˜‚

Best sangat ke Jamuan tu? Penting ke? 

Haippp... of course lah penting uollsss... tiap2 tahun LEMBAGA PENGAWAS SEKOLAH akan mengadakan jamuan ni.. Jamuan ni bertujuan untuk menghargai jasa pengawas sekolah terhadap sekolah.. haaaa gitewww..

Dan for sure lah yg jamuan ni mmg DA BOOM sbb ape? Sbb kita dapat berkumpul ramai2 antara guru2 pengawas dan pengawas2 sekolah yg terdiri drpd form 1 hinnga form 5.. bukan itu sahaja.. alumni pon *senior yg dh tamat skolah* turut serta dalm jamuan nihhh WAHHH!!! Sis rase jamuan ni lagi meletop dari anugerah meletop (angkat tangan... angkat tangan.. )

Spesial nye jamuan ni sbb ianya diuruskan oleh pengawas sendiri.. ianya bagi melatih pengawas untuk jadi pemimpin.. hebat kan? Jadi tiap2 tahun pengawas form 4 akn uruskan Jamuan ni..

Diorg akn uruskan dr A - Z jamuan ni.. mula dari cari duit lepastu urusan dewan, catering .. semualah!

Yg lower form ni just tolong skit2 je mcam tolong carwash (kitaorg basuh kete cikgu2) , tolong niaga *jual air dekat depan bilik gerakan pengawas*

Best tau!





Tema tahun ni masquerade WOWWW!! jadi kat atas tu kad jemputan nye... gempakkan smpai ade kad jemputan..mcm nak gi org kawen plak.. ahaksss πŸ˜‚πŸ˜‚

Jadi kita pon memenuhilah jemputan yg memang Sis nnti2 kan every year.. dan pada keesokan harinya saya pon pergi.. 

Sesampainya disana kita kene daftar dulu ye kawan2.. and kita dapat goodies bag 








Yaaa.. n thats me .. cantik tau tempat ni! Serius!! I love the place 😍


Haa.. lupe nk bgtahu.. sebenarnya masquerade tu adalah hasil kreativiti saya.. Ye... sape kata Sis tk berseni? U silap org lah deii.. see the leg lah kan πŸ˜‚πŸ˜‚

Barang2 masquerade tu beli kat Mr DIY.. easy.. 

Ok kita smbung balik.. lepas dh dftar, duduk sembang2 kat meja until yg lain smpai.. lepastu acara dimulakan dengan perarakan dari abang2 and akak2 form 5 serta cikgu2 ...  yg lawaknyee tema masquerade but abang2 form 5 pergi pakai full topeng.. HAHAHAHAHAHAHA lawokkk!

Lepastu.. boleh kita makan.. tapi form 5 ambik dlu.. haihhh sabar jelah... sambil makan2 dapatlah main game n tengok persembahan.. Sis pon salah satu yg main game.. game musical chair plak tu πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ feeling bebudak sangat.. hehehehe..

Haaaa... mehlah Sis payung sikit gambar.. jangan kata akak tak payung πŸ˜‚πŸ˜‚





Haaaa.... nilah gambar Sis time tengah main tu. Yg pakai baju biru tu nama dia Ain Izzati.. Sis panggil dia Kak jati.. dia ni form 5 n jawatan dia dalm pengawas ialah TKP 1 yg bermaksud Timbalan Ketua Pengawas 1.. dia ni comel dan baik orgnye.. uhukss.. tapi dalam game ni dia main tipu! Huh! Boleh pulak dia bawak kerusi tu jalan2? Tapi last2 dia kalahπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ Kak Shafiqah yg menang ( Kak Shaf yg pakai baju bunga2 biru tu.. yg duk kat tengah2 tuuu)

Yeyyyy... padan muka U kak jati πŸ˜‚ HAHAHAHAHAHAHAHA..

Tapi Sis suka kak jati ni dan dia adalah fav senior Sis.. Selalu stay petang2 kat skolah dengan Sis.. Selalu gurau2 ngan Sis.. share problem... n she is a good adviser.. suka nasihat org.. bg semangat..

Aduh sedih lak dia nk habis skolah.. apa2 pun thanks kak jati for everything! Good Luck SPM kak! You can do it!!




N this is Gadis2 yg suka melepak di depan bilik gerakan tu.. biar Sis perkenalkan kepada anda ye.. dari kiri : Sis yg cute πŸ™ˆ sebelah Sis, Kak Farah Amira (amira tu takde 'H' tau!) Then sebelah kak Farah , kak Jati dan akhir sekali ialah Kak Adilah Syifa( anak kepada cikgu Akma)


Inilah geng rehat pertama!!
Cantik gambar ni.. terima kasih lah sape yg tangkapkan.. cube teka Sis yg mana? HAHAHAH.. suara ketua kami mmg paling sedap ah kat situ.. sape lg kalau bukan Faiz!!

Patutnya kami mempersembahkan tanyangan multimedia tetapi atas beberape faktor tanyangan tu tk dpt nk dihasilkan.. but its ok.. kami ttp enjoy nyanyi lagu potret kat atas tu... hehehehehe

Akak2 form 4, 5 and adik2 kat sesi petang pon ade buat persembahan..

Akak2 form 5 punya SEDIH! Tapi Sis tk nangis pon .. 😌

Abang2 form 5 tak sangka ade bakat terpendam macam Adib, susah nk dengar suara dia yg jelas πŸ˜‚ tup2 dia nyanyi.. terkejut jgaklah.. not bad suara dia.. haaaa. Lagi satu.. TKP 2 pon sama, tk sangka suara dia sedap..

Tapi paling lawak Alim lah! πŸ˜‚πŸ˜‚ nak tahu boleh tengok video dia di ig Sis!



Banyak lagi nk cerita sebenarnya... tapi cukup2 lah tu.. nnti awak2 muntah pulak tengok muka Sis!


Yang penting, jamuan ni mmg BEST! ok bye.. Assalamualaikum.. sorry kalau ade terkasar bahasa..

Terima kasih sudi baca😊

Boleh follow saya di Instagram

➡amani232