Langkau ke kandungan utama

Musim Peperiksaan.

Assalamualaikum :)

Hmmm.. agak lama jugak lah saya tak update blog.. so ade ke yang ternanti nanti new entry dari saya.. of course lah tak de sape nak baca blog saya ni kan.. 😭😭

Haaa.. dah2... tapi memang betul lagikan benarkan ... memang takde sape pon yg bace blog ni 😂😂😂

HAHAHAHAHAHAHA .. WHATEVAHHH!!!

So, today Sis Amani nak share ape2 yg berkaitan dengan perkataan


                            E.X.A.M.I.N.A.T.I.O.N
Memandangkan sekarang musim peperiksaan bagi pelajar2 skolah menengah dan skolah rendah ( atas dari tu saya tak tahu lah kan) so saya pon tulis lah pasai periksa ni..

Sekarang, yang form 3 sedang menghadapi peperiksaan PT3.. Yang sekolah rendah pulak, darjah 5 yang skolah agama mesti sedang mengambil ujian UPKK ( ujian penilaian kelas kafa) **maaf kalau silap

Yang form n standart lain? Mereka pun mesti tengah pulun untuk final exam (peperiksaan akhir tahun).

Jadi, Sis antara golongan2 tersebut.. (muda lagi Sis Amani ni sebenarnya 😂😂)

Ini sedikit ucapan tulus dari hati Sis Amani (ecececece)

Kepada semua calon2 yang sedang dan akan menduduki peperiksaan, give the best untuk exam ni.. Ya, tak dinafikan kadang kala kita rasa malas bebeno nk study .. nak do revision.. tapi, please... always remember yang anda2 sekalian ni ... semua ade yg mengharap.. Your parents! Itu yg paling utama.. n Ingat ni! Kalau korang dh beri yg terbaik... buat yang terbaik.. buat sehabis baik... tapi still dapat result yg BUKAN APA KORANG IMPIKAN takpe..

Ingat, mula2 kita kene berusaha lepastu kita kene doa kemudian kita tawakal 😊


Jadi GOOD LUCK Sis ucapkan.. Jangan stress ok 👌👌


Bye.. Assalamualaikum ❤
















Catatan popular daripada blog ini

Review buku "Cerita & Cinta" Irine Nadia

ASSALAMUALAIKUM..

Berapa hari dah Sis tak jenguk blog Sis ni..hehehe..

Ok, terus kepada point kita hari ini.. Hari ni Sis nak kongsi tentang sebuah buku yang memberi inspirasi kepada Sis.. Iaitu buku "CERITA DAN CINTA" yang merupakan sebuah coretan oleh Irine Nadia..

Gambar buku ni ade kat instagram Sis..

Korang kenal tak Irene Nadia ni siapa? Irine Nadia ni merupakan seorang blogger dan telah berkahwin pada usia yang muda.. Dia juga telah mempunyai 3 orang anak..

Inspirasi ape?

Untuk yang dah pernah baca mesti kata " eh inspirasi nak kahwin muda ke? " 

BUKAN LAH!!!

Inspirasi untuk Sis pergi kearah kebaikan sebab dalam buku ni, Kak Irine menceritakan bagaimana susahnya dia nak cari duit untuk tampung pembelajaran dia dekat MSU tanpa ditolong oleh ibu bapa..

Lepastu, bagaimana dia buka sebuah butik yang bernama "Fiska" sempena nama anak sulungnya yang pertama iaitu " Fiska Medina "

Yang paling Sis kagum dengan Kak Irine ni, dia seorang yang kuat s…

Jamuan Akhir Tahun Pengawas 2016

Assalamualaikum semua!! haaa... jawab2, jangan tak jawab...berdosa!

How are you today? Sis, hari ni happy sbb cuti nak2 exam untuk subjek teras dah settle.. Alhamdulillah..

Jadi untuk entry kali ni Sis nak share dekat awak yang sedang baca ni tentang JAMUAN AKHIR TAHUN PENGAWAS 2016... ya.. berikan tepukan gemuruhhhh!!!😂

Best sangat ke Jamuan tu? Penting ke? 

Haippp... of course lah penting uollsss... tiap2 tahun LEMBAGA PENGAWAS SEKOLAH akan mengadakan jamuan ni.. Jamuan ni bertujuan untuk menghargai jasa pengawas sekolah terhadap sekolah.. haaaa gitewww..

Dan for sure lah yg jamuan ni mmg DA BOOM sbb ape? Sbb kita dapat berkumpul ramai2 antara guru2 pengawas dan pengawas2 sekolah yg terdiri drpd form 1 hinnga form 5.. bukan itu sahaja.. alumni pon *senior yg dh tamat skolah* turut serta dalm jamuan nihhh WAHHH!!! Sis rase jamuan ni lagi meletop dari anugerah meletop (angkat tangan... angkat tangan.. )

Spesial nye jamuan ni sbb ianya diuruskan oleh pengawas sendiri.. ianya bagi melat…

Segment : Jom Blogwalking Bersama Ayu Insyirah

ASSALAMUALAIKUM!!

Wow harini kiranya berentry entry Sis update, jarang berlaku nihh.. dari tajuk mesti korang dah agak kan ape dia yg Sis nak kongsi kali ni..
Ya, tepat sekali... ianya mengenai ......
Lahaiiiii... senang je syarat2 dia.. cuba main2 tekan banner kat atas tu tengok ape ade...

kali ni Sis nak tag siape ek ?

Aisyah Nyais
Akhalilah

JOM2 SERTAI SEKARANG!