Isnin, 31 Oktober 2016

Jamuan Akhir Tahun Pengawas 2016

Assalamualaikum semua!! haaa... jawab2, jangan tak jawab...berdosa!

How are you today? Sis, hari ni happy sbb cuti nak2 exam untuk subjek teras dah settle.. Alhamdulillah..

Jadi untuk entry kali ni Sis nak share dekat awak yang sedang baca ni tentang JAMUAN AKHIR TAHUN PENGAWAS 2016... ya.. berikan tepukan gemuruhhhh!!!πŸ˜‚

Best sangat ke Jamuan tu? Penting ke? 

Haippp... of course lah penting uollsss... tiap2 tahun LEMBAGA PENGAWAS SEKOLAH akan mengadakan jamuan ni.. Jamuan ni bertujuan untuk menghargai jasa pengawas sekolah terhadap sekolah.. haaaa gitewww..

Dan for sure lah yg jamuan ni mmg DA BOOM sbb ape? Sbb kita dapat berkumpul ramai2 antara guru2 pengawas dan pengawas2 sekolah yg terdiri drpd form 1 hinnga form 5.. bukan itu sahaja.. alumni pon *senior yg dh tamat skolah* turut serta dalm jamuan nihhh WAHHH!!! Sis rase jamuan ni lagi meletop dari anugerah meletop (angkat tangan... angkat tangan.. )

Spesial nye jamuan ni sbb ianya diuruskan oleh pengawas sendiri.. ianya bagi melatih pengawas untuk jadi pemimpin.. hebat kan? Jadi tiap2 tahun pengawas form 4 akn uruskan Jamuan ni..

Diorg akn uruskan dr A - Z jamuan ni.. mula dari cari duit lepastu urusan dewan, catering .. semualah!

Yg lower form ni just tolong skit2 je mcam tolong carwash (kitaorg basuh kete cikgu2) , tolong niaga *jual air dekat depan bilik gerakan pengawas*

Best tau!





Tema tahun ni masquerade WOWWW!! jadi kat atas tu kad jemputan nye... gempakkan smpai ade kad jemputan..mcm nak gi org kawen plak.. ahaksss πŸ˜‚πŸ˜‚

Jadi kita pon memenuhilah jemputan yg memang Sis nnti2 kan every year.. dan pada keesokan harinya saya pon pergi.. 

Sesampainya disana kita kene daftar dulu ye kawan2.. and kita dapat goodies bag 








Yaaa.. n thats me .. cantik tau tempat ni! Serius!! I love the place 😍


Haa.. lupe nk bgtahu.. sebenarnya masquerade tu adalah hasil kreativiti saya.. Ye... sape kata Sis tk berseni? U silap org lah deii.. see the leg lah kan πŸ˜‚πŸ˜‚

Barang2 masquerade tu beli kat Mr DIY.. easy.. 

Ok kita smbung balik.. lepas dh dftar, duduk sembang2 kat meja until yg lain smpai.. lepastu acara dimulakan dengan perarakan dari abang2 and akak2 form 5 serta cikgu2 ...  yg lawaknyee tema masquerade but abang2 form 5 pergi pakai full topeng.. HAHAHAHAHAHAHA lawokkk!

Lepastu.. boleh kita makan.. tapi form 5 ambik dlu.. haihhh sabar jelah... sambil makan2 dapatlah main game n tengok persembahan.. Sis pon salah satu yg main game.. game musical chair plak tu πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ feeling bebudak sangat.. hehehehe..

Haaaa... mehlah Sis payung sikit gambar.. jangan kata akak tak payung πŸ˜‚πŸ˜‚





Haaaa.... nilah gambar Sis time tengah main tu. Yg pakai baju biru tu nama dia Ain Izzati.. Sis panggil dia Kak jati.. dia ni form 5 n jawatan dia dalm pengawas ialah TKP 1 yg bermaksud Timbalan Ketua Pengawas 1.. dia ni comel dan baik orgnye.. uhukss.. tapi dalam game ni dia main tipu! Huh! Boleh pulak dia bawak kerusi tu jalan2? Tapi last2 dia kalahπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ Kak Shafiqah yg menang ( Kak Shaf yg pakai baju bunga2 biru tu.. yg duk kat tengah2 tuuu)

Yeyyyy... padan muka U kak jati πŸ˜‚ HAHAHAHAHAHAHAHA..

Tapi Sis suka kak jati ni dan dia adalah fav senior Sis.. Selalu stay petang2 kat skolah dengan Sis.. Selalu gurau2 ngan Sis.. share problem... n she is a good adviser.. suka nasihat org.. bg semangat..

Aduh sedih lak dia nk habis skolah.. apa2 pun thanks kak jati for everything! Good Luck SPM kak! You can do it!!




N this is Gadis2 yg suka melepak di depan bilik gerakan tu.. biar Sis perkenalkan kepada anda ye.. dari kiri : Sis yg cute πŸ™ˆ sebelah Sis, Kak Farah Amira (amira tu takde 'H' tau!) Then sebelah kak Farah , kak Jati dan akhir sekali ialah Kak Adilah Syifa( anak kepada cikgu Akma)


Inilah geng rehat pertama!!
Cantik gambar ni.. terima kasih lah sape yg tangkapkan.. cube teka Sis yg mana? HAHAHAH.. suara ketua kami mmg paling sedap ah kat situ.. sape lg kalau bukan Faiz!!

Patutnya kami mempersembahkan tanyangan multimedia tetapi atas beberape faktor tanyangan tu tk dpt nk dihasilkan.. but its ok.. kami ttp enjoy nyanyi lagu potret kat atas tu... hehehehehe

Akak2 form 4, 5 and adik2 kat sesi petang pon ade buat persembahan..

Akak2 form 5 punya SEDIH! Tapi Sis tk nangis pon .. 😌

Abang2 form 5 tak sangka ade bakat terpendam macam Adib, susah nk dengar suara dia yg jelas πŸ˜‚ tup2 dia nyanyi.. terkejut jgaklah.. not bad suara dia.. haaaa. Lagi satu.. TKP 2 pon sama, tk sangka suara dia sedap..

Tapi paling lawak Alim lah! πŸ˜‚πŸ˜‚ nak tahu boleh tengok video dia di ig Sis!



Banyak lagi nk cerita sebenarnya... tapi cukup2 lah tu.. nnti awak2 muntah pulak tengok muka Sis!


Yang penting, jamuan ni mmg BEST! ok bye.. Assalamualaikum.. sorry kalau ade terkasar bahasa..

Terima kasih sudi baca😊

Boleh follow saya di Instagram

➡amani232






















Khamis, 27 Oktober 2016

#Part 2 Percutian di Pulau Pinang with my family

Assalamualaikum GEGIRLSSS and BOBOYSSS sekalian..
Harap2 awak awak yg tengah baca ni happy disamping keluarga tercinta... Alhamdulillah Sis dapat sambung mengenai percutian Sis di Pulau Pinang.
But before Sis mula the story, Sis nak minta maaf sebab lambat update... Hei, rilexlah.. exam kotttttt...
Since harini cuti walaupun hari jumaat *cuti deepavali tapi Sis tak sambut ye* so Sis fikir why not Sis update blog kan?
Ahhhhh... mukadimah je dah panjang berjela.. ok2 kita terus ye.. ARE YOU READY?
Lepas kejadian yang 'mendebawwkan' tu.. Sis dengan family Sis tak dapat sampai kat apartmen tuuuu  (menangis tepi bucu dapur wei!)
Eh, gurau jelah.. Sis sempat smpai kat apartmen tu.. Alhamdulillah.. Sebenarnya apartmen tu maybank punya.. so pakngah Sis ( Sis panggil dia Pakngah Adi ) dia dapat apartmen tu dengan harga yg murah!! **untunggggg
Tapi maaflah lupa plak nk tanggap gambar apartmen.. nama dia plak dh lupe.. haaaaa bagus (jangan kecam Sis ok!)
Masuk2 je dalam tu Sis rase terpukau sbb besar dn luas yg amat... Bagi Sis, Sis bagi 8/10 .. mmg selesa sangat...

Jadi kitaorg smpai pun dh petangkan jadi Sis pon ambil masa ni nak bersihkan diri dan berehat.. 
After magrib, Family Sis pon kata nak keluar makan malam.. kitaorg makan malam dekat2 apartmen tu je sbb van yg kitaorg sewa tu lepas pukul 7:00 dia tak kerja dah.. jadi, jalanlah kaki kami beramai ramai ke kedai makan tu seperti rombongan mak kiah HAHAHAHAHA
Tapi gambar pun tarak .Nama kedai tu Sis ingatlah, nama dia Juan Tomyam and Seafood .. but lepas2 ni kalau Sis gi jalan2 lagi.. Sis promise akn letak gambar n ingat nama tempat.

Btw, for your information our apartment adalah di batu ferrighi ..

Jadi menternak lemak lah kami semua di restaurant tersebut.. walaupun kedai dia biasa2 je.. tapi ramai gila org kat sini.. Sedap sangat kah?  Jawapannya, Sis sampai tambah nasi kot!! Sedap gila.. dah lah lapar plus penat so bila dapat 'ngap' tu rase bersyukur sangat .. ALHAMDULILLAH, Thanks Allah for everything 

Dan waktu tu pulak Ain ( adik Sis ) punya birthday.. haaa... mmg kenyang lah dh makn nasi pastu mencekik kek plak kan.. tambah2 lagi kek tu kek coklat haaaa mmg makn lah

Dan Sis ingat lagi malam tu ade cerita hindustan kat tv3.. cerita Kabe kusyi kabe.... sambung sediri *mcm salah je ejaan ni*

Maka setelah kenyang, Sis n family sis pon menghadap cite tu smpai kul 12:00.. Sis tak tengok habis pon sbb tertido kat sofa 
Begitulah ceritanya first day Sis kat Penang .. The End.. ( eh, belum lagi.. ade lagi sambungan part 3  untuk SECOND DAY) sabaq naaaaa...
Terima kasih sudi baca 

Anda boleh follow saya di Instagram
➡ amani232
Untuk berhubung bolehlah emel kan ke
➡ nurinamaniafeenddy2002@gmail.com
Kalau sudi komenlah ye 

Rabu, 12 Oktober 2016

Percutian di Pulau Pinang with my family

Assalamualaikum 🌸🌸🌸

Hai korang! Hari ni Sis Amani rasa amat teruja untuk share pasal percutian Sis sekeluarga ke...... PULAU PINANG!! ( πŸ‘πŸ‘πŸ‘ berikan tepukan gemuruh)

Actually, percutian ni berlaku time cuti sekolah tahun lepas.. bulan disember but tak ingat berapa hari bulan. Al maklum lah tahun lepas kott..

Back to the story.. First day nak pergi Penang ni, Sis dengan keluarga naik kapal terbang! Wuhuuu.. (feeling2 Awan Dania gitewww)

My aunty, Sis panggil dia 'Mami Huda'.. Haaa.. dia ni lah yang nak sponsor tiket naik kapal terbang.. Kami naik Air Asia sebab tak silap waktu tu ada promosi. So, thank you Mami Huda sebab belanja! N thanks jugak kepada Air Asia yg tengah buat promosi waktu tu...

Tak silap Sis lah kan.. 'tak silap ok' perjalanannya mengambil masa 45 minit sahaja..

Ade yg tanya Sis kalau pergi naik Air Asia, kat sana jalan2 naik apa? 

Haaaaa.... nak habaq mai ni, kami naik van! Ye.... van ini juga telah 'dicari' oleh Mami Huda Sis, tapi bayar share2 lah dengan my mom n my pakngah πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„

Jadi sesampainya kami di lapangan terbang dekat Penang, ingatkan van yang disewa tu sedang menunggu.. rupa2nya, selain van @ teksi yg disediakan oleh pihak airport tak dibenarkan masuk..

Jadi kami pun naik lah van kat situ untuk sementara waktu... lepastu dh smpai kat depan hotel..... tak ingat apa nama (ni bukan hotel tempat kitaorg menginap ok! πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚) Kami pun bertukar van kepada van yang memang kami telah sewa...

Sampai pun macam dh tengah hari, jadi pakngah Sis kata kita akan MAKAN dulu... yesssss!! Perut Sis pum sebenarnya dah nyanyi lagu gerua dilwale πŸ˜‚

Tempat makan tu dekat tepi jalan tapi besar jugak lah.. (maaf, Sis lupe nama tempat dan tiada gambar)

Makan..makan.. makan...

Lepastu dah habis makan.. kita terusssss menuju ke hati anda (eh, chia..chia..chia..)

Tak2, kita terus menuju ke Bukit Bendera...




Haaa... nilah dekat atas bukit bendera. Tempat ni baru je buat rasenya tahun lepas.







Dan ini ialah Sis! πŸ˜‚πŸ˜‚ HIHIHI sekali sekala..


Dan selepas sampai je kat atas tu... MashAllah... ramai sungguh manusia! Tahu tak nak sampai sini je pun dah kene banyak2 bersabar.. yelah.. nak beli tiket kene beratur panjanggggg, nak naik train kene beratur lagiiii.. bile dh smpai atas tu baru rase lapang skit.. Alhamdulillah....



Sampai2 kat atas tu, terus je kami posing depan camera macm gmbar yg first tu.. dari tempat tu kita boleh nmpk jambatan Pulau Pinang.. SubhanAllah, cantik! Dengan lautnya yg terbentang luas.. Sis kagum dan terpesona! I LIKE IT!

Dah beratur panjang, lepas tu dh tangkap gambar.. haaa ape lagi? Oh, waktu tu panas jd mari kita minum ABC sebagai penghilang dahaga.. slurpppp.. nyummm... Sis pulak yg rase cm nak minum sekarang ni..


Untuk pengetahuan pembaca, dekat atas ni ade tempat makan dan MUZIUM BURUNG HANTU.. tapi waktu ni kami tk sempat nk masuk.. nak tahu sbb ape kami tak sempat masuk? SEBAB KAMI TENGAH RUSHING..

Rushing untuk ape?

Rushing sbb apartmen yg kami nk menginap tu tima nk ambik kunci dia nk habis

AUNTY YANG JAGA KUNCI DAH CALL..

ABC PULAK MASIH ADE LAGI..

MACAM MANE NI?!?!?!

SEMPAT KE SAMPAI SEBELUM WAKTUNYA?

DENGAN NAK KENE BERATUR LAGI UNTUK TURUN..

KEADAAN JALAN YANG SESAK LAGI..

MAMPUKAH KAMI SAMPAI?

nntikan dalam entry 'part 2 percutian di Pulau Pinang with my family..

Terima kasih sudi baca..

Boleh follow Sis di Instagram

➡amani232

Atau boleh berhubung melalui emel

➡nurinamaniafeenddy2002@gmail.com









Isnin, 10 Oktober 2016

Musim Peperiksaan.

Assalamualaikum :)

Hmmm.. agak lama jugak lah saya tak update blog.. so ade ke yang ternanti nanti new entry dari saya.. of course lah tak de sape nak baca blog saya ni kan.. 😭😭

Haaa.. dah2... tapi memang betul lagikan benarkan ... memang takde sape pon yg bace blog ni πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

HAHAHAHAHAHAHA .. WHATEVAHHH!!!

So, today Sis Amani nak share ape2 yg berkaitan dengan perkataan


                            E.X.A.M.I.N.A.T.I.O.N
Memandangkan sekarang musim peperiksaan bagi pelajar2 skolah menengah dan skolah rendah ( atas dari tu saya tak tahu lah kan) so saya pon tulis lah pasai periksa ni..

Sekarang, yang form 3 sedang menghadapi peperiksaan PT3.. Yang sekolah rendah pulak, darjah 5 yang skolah agama mesti sedang mengambil ujian UPKK ( ujian penilaian kelas kafa) **maaf kalau silap

Yang form n standart lain? Mereka pun mesti tengah pulun untuk final exam (peperiksaan akhir tahun).

Jadi, Sis antara golongan2 tersebut.. (muda lagi Sis Amani ni sebenarnya πŸ˜‚πŸ˜‚)

Ini sedikit ucapan tulus dari hati Sis Amani (ecececece)

Kepada semua calon2 yang sedang dan akan menduduki peperiksaan, give the best untuk exam ni.. Ya, tak dinafikan kadang kala kita rasa malas bebeno nk study .. nak do revision.. tapi, please... always remember yang anda2 sekalian ni ... semua ade yg mengharap.. Your parents! Itu yg paling utama.. n Ingat ni! Kalau korang dh beri yg terbaik... buat yang terbaik.. buat sehabis baik... tapi still dapat result yg BUKAN APA KORANG IMPIKAN takpe..

Ingat, mula2 kita kene berusaha lepastu kita kene doa kemudian kita tawakal 😊


Jadi GOOD LUCK Sis ucapkan.. Jangan stress ok πŸ‘ŒπŸ‘Œ


Bye.. Assalamualaikum ❤