Langkau ke kandungan utama

Siapa Nurin Amani


Assalamualaikum. Hai semua, semoga pembaca dalam keadaan ceria dan sentiasa berfikiran positif.

Ok, hari ni merupakan first day Sis Amani meng'update' blog. So, siapa Sis Amani ni sebenarnya ya?

NAMA SEBENAR SIS AMANI

Nama diberi ialah Nurin Amani. Kalau diluar kawan2 Sis panggil saya Amani. Tak lupa jgak Sis adalah seorang yang kuat perasan. Hmmmm perasan ape ye? PERASAN COMEL hehehe 😆😆😆😆

ADAKAH SIS AMANI SEORANG PELAJAR?

Ya, Sis Amani still belajar lagi.. Semestinya, setiap manusia itu akan selamanya bergelar 'pelajar' sbb kita ni kan kene sentiasa belajar (ye dok?)

SIS AMANI ORANG MANA?

Sis Amani lahir di KL.. So kiranya orang KL lah ye.. tapi Sis tinggal di Selangor ye..

APA YANG MENARIK PADA BLOG SIS AMANI?

Sis Amani ni suka share pasal kehidupan Sis and org sekeliling Sis.. Sis juga akan update blog bila Sis rase teruja nak share something and of course Sis anggap blog Sis ini sebagai diary Sis tapi diari yang boleh dibaca oleh semua orang (kalau tak kenape buat blog kan?)

BAGAIMANA NAK BERKOMUNIKASI DENGAN SIS AMANI?

Korang boleh ikuti Instagram Sis Amani di 'amani232'

**untuk tambahan

Sis Amani suka....

Warna pink
Ikuti trend hijab terkini
Baca novel
Makan cream puff and bread butter puding
Minum air fresh oren (mmm.. tetiba haus plak)
Merepek/merapu
Berangan nk jadi princess (😂😂 ya, ini kenyataan kotttt)

HARAPAN SIS TERHADAP BLOG SIS
Sis amattttttttttttttt....... berharap uolls yang baca ni akan jatuh cinta dengan blog Sis dan segala komen nk tanya soalan or nak share cerita boleh lah komen di ruangan komen...

So, smpai sini jelah kot "SIAPA NURIN AMANI"

kita jumpe lagi dalam next entry ok👌👌


BYE KORANGGGGG 👋👋👋👋👋


~Sis Amani yang teringin nak jadi princess  ðŸ˜ðŸ˜















             

Catatan popular daripada blog ini

Review buku "Cerita & Cinta" Irine Nadia

ASSALAMUALAIKUM..

Berapa hari dah Sis tak jenguk blog Sis ni..hehehe..

Ok, terus kepada point kita hari ini.. Hari ni Sis nak kongsi tentang sebuah buku yang memberi inspirasi kepada Sis.. Iaitu buku "CERITA DAN CINTA" yang merupakan sebuah coretan oleh Irine Nadia..

Gambar buku ni ade kat instagram Sis..

Korang kenal tak Irene Nadia ni siapa? Irine Nadia ni merupakan seorang blogger dan telah berkahwin pada usia yang muda.. Dia juga telah mempunyai 3 orang anak..

Inspirasi ape?

Untuk yang dah pernah baca mesti kata " eh inspirasi nak kahwin muda ke? " 

BUKAN LAH!!!

Inspirasi untuk Sis pergi kearah kebaikan sebab dalam buku ni, Kak Irine menceritakan bagaimana susahnya dia nak cari duit untuk tampung pembelajaran dia dekat MSU tanpa ditolong oleh ibu bapa..

Lepastu, bagaimana dia buka sebuah butik yang bernama "Fiska" sempena nama anak sulungnya yang pertama iaitu " Fiska Medina "

Yang paling Sis kagum dengan Kak Irine ni, dia seorang yang kuat s…

Jamuan Akhir Tahun Pengawas 2016

Assalamualaikum semua!! haaa... jawab2, jangan tak jawab...berdosa!

How are you today? Sis, hari ni happy sbb cuti nak2 exam untuk subjek teras dah settle.. Alhamdulillah..

Jadi untuk entry kali ni Sis nak share dekat awak yang sedang baca ni tentang JAMUAN AKHIR TAHUN PENGAWAS 2016... ya.. berikan tepukan gemuruhhhh!!!😂

Best sangat ke Jamuan tu? Penting ke? 

Haippp... of course lah penting uollsss... tiap2 tahun LEMBAGA PENGAWAS SEKOLAH akan mengadakan jamuan ni.. Jamuan ni bertujuan untuk menghargai jasa pengawas sekolah terhadap sekolah.. haaaa gitewww..

Dan for sure lah yg jamuan ni mmg DA BOOM sbb ape? Sbb kita dapat berkumpul ramai2 antara guru2 pengawas dan pengawas2 sekolah yg terdiri drpd form 1 hinnga form 5.. bukan itu sahaja.. alumni pon *senior yg dh tamat skolah* turut serta dalm jamuan nihhh WAHHH!!! Sis rase jamuan ni lagi meletop dari anugerah meletop (angkat tangan... angkat tangan.. )

Spesial nye jamuan ni sbb ianya diuruskan oleh pengawas sendiri.. ianya bagi melat…

Segment : Jom Blogwalking Bersama Ayu Insyirah

ASSALAMUALAIKUM!!

Wow harini kiranya berentry entry Sis update, jarang berlaku nihh.. dari tajuk mesti korang dah agak kan ape dia yg Sis nak kongsi kali ni..
Ya, tepat sekali... ianya mengenai ......
Lahaiiiii... senang je syarat2 dia.. cuba main2 tekan banner kat atas tu tengok ape ade...

kali ni Sis nak tag siape ek ?

Aisyah Nyais
Akhalilah

JOM2 SERTAI SEKARANG!