Langkau ke kandungan utama

BERANGAN NAK BERNIAGA!

Assalamualaikum.. Halloooo... Moga2 pembaca yang membaca entry kali ini sedang bergembira dan dalam mood 'ceria' okπŸ‘ŒπŸ‘Œ

Yang tak ceria tu.. jangan sedih2.. ingatlah Allah sentiasa bersama kita 😊

Berbalik kepada tajuk, Sis Amani sebenarnya sedang berangan- angan ingin membuka perniagaan! 😲😲😲 (terkejut tak?) Mmg lah Sis Amani masih lagi belajar tapi entah mengapa semenjak 2,3 hari ni Sis teringin sangat nak menjual something.. SANGAT2 TERINGIN! Dalam kepala otak Sis ni asyik dok fikir Bisness.. tak tahu kenape..

Agak2 koranglah kan Sis nk jual ape?
Jawapannya...... (bunyi drum)


COOKIES!

Alaaaa... cookies yg macam famous amos tuuu.. tahu kan? Sedap gila kot biskut tu..

Tapi tulah... Sis ni nak tak pandai pun buatnya.. πŸ˜‚πŸ˜‚ try pon tk pernah.. so kiranya ni angan2 jelah..

Tak salah kan nk berangan (tk yah bayar ponn)

Mama Sis pon sokong sangat kalau Sis nak mula berniaga.. mama SANGAT2 menyokong! (terharu tau😭😭😭)

Tulah, Sis fikir Sis nk start try buat cookies ni waktu cuti akhir tahun.. harap2 menjadi & paling penting sedapppp... InshaAllah..

Di kesempatan ini, Sis nk mintak korg doakan Sis agar angan2 Sis nak jual cookies tu menjadi.. doakan tau! Kalau tak, tknk kawan!! 😝😝😝

Nanti, kalau betulah Sis Amani dpt jual cookies ni.. Sis Amani akan beritahu dekat blog ni dan juga Instagram...

Ermmm...  sorrylah korg kene baca angan2 Sis ni yg tah betul tah tidak ni.. Sis cuma nk share apa yang Sis ingin kan...

So kalau korg nk share ape yg korang inginkan.. meh lah share! Boleh kita tukar2 pendapat! Macam mane nk share 'apa yg korg inginkan?' Senang je just comment down below... oklah Sis rase smpai disini sahaje..

Bye uollsss

~Sis yg berangan nk jadi Bisness Woman 🌻

Catatan popular daripada blog ini

Review buku "Cerita & Cinta" Irine Nadia

ASSALAMUALAIKUM..

Berapa hari dah Sis tak jenguk blog Sis ni..hehehe..

Ok, terus kepada point kita hari ini.. Hari ni Sis nak kongsi tentang sebuah buku yang memberi inspirasi kepada Sis.. Iaitu buku "CERITA DAN CINTA" yang merupakan sebuah coretan oleh Irine Nadia..

Gambar buku ni ade kat instagram Sis..

Korang kenal tak Irene Nadia ni siapa? Irine Nadia ni merupakan seorang blogger dan telah berkahwin pada usia yang muda.. Dia juga telah mempunyai 3 orang anak..

Inspirasi ape?

Untuk yang dah pernah baca mesti kata " eh inspirasi nak kahwin muda ke? " 

BUKAN LAH!!!

Inspirasi untuk Sis pergi kearah kebaikan sebab dalam buku ni, Kak Irine menceritakan bagaimana susahnya dia nak cari duit untuk tampung pembelajaran dia dekat MSU tanpa ditolong oleh ibu bapa..

Lepastu, bagaimana dia buka sebuah butik yang bernama "Fiska" sempena nama anak sulungnya yang pertama iaitu " Fiska Medina "

Yang paling Sis kagum dengan Kak Irine ni, dia seorang yang kuat s…

Jamuan Akhir Tahun Pengawas 2016

Assalamualaikum semua!! haaa... jawab2, jangan tak jawab...berdosa!

How are you today? Sis, hari ni happy sbb cuti nak2 exam untuk subjek teras dah settle.. Alhamdulillah..

Jadi untuk entry kali ni Sis nak share dekat awak yang sedang baca ni tentang JAMUAN AKHIR TAHUN PENGAWAS 2016... ya.. berikan tepukan gemuruhhhh!!!πŸ˜‚

Best sangat ke Jamuan tu? Penting ke? 

Haippp... of course lah penting uollsss... tiap2 tahun LEMBAGA PENGAWAS SEKOLAH akan mengadakan jamuan ni.. Jamuan ni bertujuan untuk menghargai jasa pengawas sekolah terhadap sekolah.. haaaa gitewww..

Dan for sure lah yg jamuan ni mmg DA BOOM sbb ape? Sbb kita dapat berkumpul ramai2 antara guru2 pengawas dan pengawas2 sekolah yg terdiri drpd form 1 hinnga form 5.. bukan itu sahaja.. alumni pon *senior yg dh tamat skolah* turut serta dalm jamuan nihhh WAHHH!!! Sis rase jamuan ni lagi meletop dari anugerah meletop (angkat tangan... angkat tangan.. )

Spesial nye jamuan ni sbb ianya diuruskan oleh pengawas sendiri.. ianya bagi melat…

Segment : Jom Blogwalking Bersama Ayu Insyirah

ASSALAMUALAIKUM!!

Wow harini kiranya berentry entry Sis update, jarang berlaku nihh.. dari tajuk mesti korang dah agak kan ape dia yg Sis nak kongsi kali ni..
Ya, tepat sekali... ianya mengenai ......
Lahaiiiii... senang je syarat2 dia.. cuba main2 tekan banner kat atas tu tengok ape ade...

kali ni Sis nak tag siape ek ?

Aisyah Nyais
Akhalilah

JOM2 SERTAI SEKARANG!