Jumaat, 30 September 2016

BERANGAN NAK BERNIAGA!

Assalamualaikum.. Halloooo... Moga2 pembaca yang membaca entry kali ini sedang bergembira dan dalam mood 'ceria' okπŸ‘ŒπŸ‘Œ

Yang tak ceria tu.. jangan sedih2.. ingatlah Allah sentiasa bersama kita 😊

Berbalik kepada tajuk, Sis Amani sebenarnya sedang berangan- angan ingin membuka perniagaan! 😲😲😲 (terkejut tak?) Mmg lah Sis Amani masih lagi belajar tapi entah mengapa semenjak 2,3 hari ni Sis teringin sangat nak menjual something.. SANGAT2 TERINGIN! Dalam kepala otak Sis ni asyik dok fikir Bisness.. tak tahu kenape..

Agak2 koranglah kan Sis nk jual ape?
Jawapannya...... (bunyi drum)


COOKIES!

Alaaaa... cookies yg macam famous amos tuuu.. tahu kan? Sedap gila kot biskut tu..

Tapi tulah... Sis ni nak tak pandai pun buatnya.. πŸ˜‚πŸ˜‚ try pon tk pernah.. so kiranya ni angan2 jelah..

Tak salah kan nk berangan (tk yah bayar ponn)

Mama Sis pon sokong sangat kalau Sis nak mula berniaga.. mama SANGAT2 menyokong! (terharu tau😭😭😭)

Tulah, Sis fikir Sis nk start try buat cookies ni waktu cuti akhir tahun.. harap2 menjadi & paling penting sedapppp... InshaAllah..

Di kesempatan ini, Sis nk mintak korg doakan Sis agar angan2 Sis nak jual cookies tu menjadi.. doakan tau! Kalau tak, tknk kawan!! 😝😝😝

Nanti, kalau betulah Sis Amani dpt jual cookies ni.. Sis Amani akan beritahu dekat blog ni dan juga Instagram...

Ermmm...  sorrylah korg kene baca angan2 Sis ni yg tah betul tah tidak ni.. Sis cuma nk share apa yang Sis ingin kan...

So kalau korg nk share ape yg korang inginkan.. meh lah share! Boleh kita tukar2 pendapat! Macam mane nk share 'apa yg korg inginkan?' Senang je just comment down below... oklah Sis rase smpai disini sahaje..

Bye uollsss

~Sis yg berangan nk jadi Bisness Woman 🌻